”Local Bands, Local Brews” – VA Rocks firar albumsläpp och rivstartar nytt konsertkoncept hos oss

Vi på KB är stolta att presentera ett nytt koncept hos oss, som syftar till att värna om våra Skånska tillgångar! Under namnet ”Local Bands, Local Brews” kommer vi, som namnet avslöjar, ägna kvällen åt lokala musikakter och bryggerier. Konceptet har premiär lördag den 11 januari 2020 och kvällen till ära passar Skånes rocklöfte VA Rocks på att fira släppet av sin nya skiva ”I Love VA Rocks”. På scen denna kväll ser vi även Sticky Dirt och Hedda Hatar. Vid tapparna har vi Malmö-baserade Rocket Brewing Company, som just nu är aktuella med hyllningsölen ”Möllans Guld”! Alkoholfria alternativ finns självklart. Fritt inträde under hela konserten, vi ses!

VA Rocks har sedan debutskivan ”Pull No Punches” släpptes dragit fram som en ångvält i Sverige, Spanien, UK och Tyskland. Sweden Rock, Malmöfestivalen och Helgeåfestivalen är några höjdpunkter såklart, eller varför inte TV-framträdandet i SVT Musikhjälpen? Det är svårt att motstå deras smittsamma flirt med såväl Runaways och Kiss som Ramones! Trion är just nu högaktuella med sin andra platta ”I Love Va Rocks” (Metalville/Rough Trade) som släpps nu på fredag den 18 oktober! Första singeln, ”The Code of the Road”, är ute nu.

Sticky Dirt, det punkiga och sleaziga hårdrocksbandet från Lund, gjorde succé på Malmöfestivalen 2019 och gör sig nu redo för en energifylld spelning hos oss! Bandet släppte sitt debutalbum ”Out of Order” 2017 och har sedan dess etablerat sig som en liveakt att räkna med. De beskriver sin musik som gammalmodig rock’n’roll ”kryddat” med snabbt tempo, medryckande melodier med punk rock attityd. Missa inte chansen att fylla ditt huvud med lite ”sticky dirty action” i januari!

Hedda Hatar är ett Lundabaserat rockband med ett sound som har liknats vid tidiga Black Sabbath och Led Zeppelin, men också Arctic Monkeys. Bandet bjuder på riffbaserad musik med en punkig attityd men i repertoaren gömmer sig även låtar som lutar mer åt indierock-hållet. De vill däremot inte begränsa sig efter genre utan skriver vad de känner för. All musik och text är egenskriven och bandet vill vara med och bidra till en mer jämställd musikbransch. De är aktuella med sitt självbetitlade debutalbumet.