Linnea Henriksson släpper jul-EP och åker ut på julturné

I vintras trollband Linnea Henriksson både publik och kritiker när hon bjöd på julkonserter i pampiga Vinterträdgården på anrika Grand Hotêl i Stockholm. Linnea spred värme som ett ljus (för att citera Dagens Nyheter) och höjde julstämningen flera snäpp i staden. Nu kommer äntligen chansen för Göteborg, Malmö och Halmstad att ta del av Linnea Henrikssons julmagi. Den 1 november släpps jul-EP:n ”TILL__FRÅN__” och i december fyller hon på med ännu mer musik från scenen när hon beger sig ut på en exklusiv och intim julturné tillsammans med sitt hyllade band.

Biljetter släpps på måndag den 23 september klockan 10.00 via Kulturbolaget.se

Datum:
3/12 – Göteborg, Stora Teatern – Utsålt!
5/12 – Malmö, Slagthusets TeaterBiljetter
7/12 – Halmstad, Halmstads TeaterBiljetter

Den 1 november släpper Linnea Henriksson jul-EP:n ”TILL___FRÅN___” där hon presenterar julen på sitt sätt. EP:n innehåller klassiska jullåtar på såväl svenska som engelska och två helt nyskrivna spår. Soundet är storslaget i det lilla. Avskalat, vackert och melankoliskt och Linnea fortsätter ta oss lyssnare riktigt nära. Hon låter oss känna med henne och dela julens hoppfullhet, nostalgi – och besvikelse. Producerat har EPn är producerad tillsammans med Johan Eckeborn som bland annat arbetat med Jonathan Johansson. I samband med EP-släppet kommer Linnea att åka på en omfattande julturné runt om i landet.

Linnea Henriksson är en av Sveriges mest uppskattade artister med tre soloalbum i ryggen som både genererat i pris på P3 Guld-galan (Årets artist 2013 & Årets Pop 2019) och Grammis-nomineringar (Årets pop och Årets artist, 2018).

Vid sidan av sin artistkarriär har hon gjort sig populär som programledare för bland annat Musikhjälpen (2014, 2015 samt resande reporter 2017) och för sitt arbete med Spotifys första egenproducerade svenska podcast ”Equalizer”. Förra året var hon aktuell i TV4’s populära ”Så mycket bättre” och satte upp en egen julshow på Grand Hotêl i Stockholm. Föreställningen gick för utsålda hus i pampiga Vinterträdgården och både Aftonbladet och Dagens Nyheter gav fyra i betyg.

Linnea Henriksson är också aktuell som en av programledarna för Melodifestivalen 2020.