Lee Fields & The Expressions återvänder till Köpenhamn

Lee Fields är tillbaka! I april släpper soullegenden sitt nya album ”It Rains Love” och den 3 oktober intar han Köpenhamn tillsammans med sitt trogna band The Expressions för en konsert på Store VEGA.

Biljetter ute nu!

Soulen strömmar ut genom Lee Fields kropp! Det har den gjort ända sedan 60-talet när han som tonåring stod på svettiga scener i North Carolina och spelade för några få dollar. Som 68-åring är den levande legenden i sitt livs form och karriären blomstrar som aldrig förr. Musiken innehåller element från blues, soul och gospel, och med sina trogna vapenbröder i bandet The Expressions har Fields fått spelställen och festivaler över hela världen att gunga till hans nostalgiska toner.

Även om han många gånger liknats med giganter som James Brown och Kool & the Gang, var det först vid millennieskiftet som hans musik fick den uppmärksamhet den förtjänar och Lee har bara fortsatt växa sedan dess. Att han har över 60 år på nacken tycks inte på långa vägar sätta stopp för denna man. Tvärtom har hans långa erfarenhet av livet skänkt honom en visdom som direkt återspeglas i hans musik och ger den en tidlös känsla.

Lee Fields isn’t really a throwback—he’s always been singing, even when nobody was listening. There’s both an agelessness and a versatility to his soulful inflections that makes his voice too nebulous to evoke anything specific enough that would scan as direct nostalgia”, skrev magasinet Pitchfork om honom.

Det nya albumet ”It Rains Love” släpps den 5 april och är resultatet av Lee Fields långa erfarenhet, tidslösa anda och hårda slit, kombinerat med ett band fyllt till bredden med enastående musiker. Lee Fields, även känd som Little JB, levererar en intensiv och närvarande liveshow som tar med dig på en nostalgisk resa tillbaka till 70-talets amerikanska soul-scen.