Isländska jazz-veteranerna Mezzoforte till Malmö i höst

Det isländska jazz fusion-bandet Mezzoforte ger sig ut på turné och den 30 oktober besöker de Malmö för att bjuda KB på sin energifyllda liveshow. Support denna kväll blir Jenny Nilsson. Biljetter släpps i detta nu!

Eythor, Fridrik, Johann och Gulli var endast 15 och 16 år när de skapade bandet Mezzoforte i hemstaden Reykjavik år 1977. Deras entusiasm och kärlek till musiken uppmärksammades snabbt och ledde så småningom bandet in i studion. Efter att ha experimenterat och utvecklat sitt sound på tre plattor åkte de 1982 till London för att spela in sin fjärde skiva ”Surprise, Surprise” och det var under inspelningen av denna som det Mezzaforte vi känner idag tog form. Medryckande melodier, kraftfulla grooves och energiska solon blev nyckelelement i bandets musik och har fortsatt vara sedan dess.

Under Mezzofortes över 40 år långa karriär har de hunnit med mycket. De har turnerat världen över, hörts och synts i såväl radio som tv, släppt flera album och till och med släppt en live-DVD. Under hela karriären har islänningarna bibehållit sin passion och kärlek till musiken och den ser inte ut att avta den närmsta tiden. Mezzofortes kärna har alltid varit att smälta samman flera olika musikstilar och spelsätt för att skapa något spektakulärt och kombinerat med deras energiska liveshow är det något som måste upplevas för att förstå. I höst får du chansen när Mezzoforte intar KB den 30 oktober.