Hyllade Hov1 besöker Malmö och Göteborg på sin sommarturné

Hov1 är en framgångssaga utan dess like! Med publikrekord på Gröna Lund, upprepade topplisteplaceringar och mängder av nomineringar och priser är det svårt att påstå något annat. I sommar ger de sig åter ut på vägarna med stopp i Malmö den 4 juli och Göteborg den 12 juli.

Biljetterna släpps på måndag 25 februari klockan 10:00 via Kulturbolaget.se!

Datum:
4/7 – Malmö, Folkets ParkBiljetter
12/7 – Göteborg, TrädgårdsföreningenBiljetter

Hov1’s framgångssaga kan anses börja 2017 med släppet av gruppens debutalbum ”Hov1” via Universal Music/Svenska Inspelningar som blev 1:a på den svenska albumlistan och låg 1:a 8:a veckor, mest av alla svenska artister under året. Alla låtar från albumet gick in topp 50 på Spotify vilket en svensk debutant aldrig någonsin har lyckats med. Albumet har sedan gått 2x platina (över 120 miljoner streams). ”Pari” som gästas av Jireel blev 1:a på Spotify och den officiella singellistan och har gått 4x platina med över 28 miljoner streams. Samma år lyckades bandet spräcka publikrekordet på Gröna Lund med över 17500 fans i publiken. En bedrift som gav dem bland annat en Guldmick för Årest Liveframträdande under P3 Guldgalan.

Under 2018 släppte Hov1 sitt andra album ”Gudarna på Västerbron” som blev direkt 1:a på den svenska. Hela albumet gick direkt in Topp 50 på Spotify och alla låtar kom in topp 30 (lägsta placeringen var #26), vilket ingen svensk artist har lyckats med sedan Veronica Maggios ”Satan i gatan” 2011.

Under sommaren 2018 gjorde Hov1 Spotify Singles och släppte ”Hon dansar vidare i livet pt.2”, samt en cover av Seinabo Seys ”Still”. ”Still” blev den första Spotify Singles-låten i världen som har blivit 1:a på en Spotify Topp 50-lista (av totalt 386 inspelade av sammanlagt 186 artister)

Vid Rockbjörnen 2018 mottog Hov1 pris i kategorierna ”Årets livegrupp”, ”Årets fans” och ”Årets konsert”. Och vid P3 Guld-galan vann Hov1 samtliga kategorier som de var nominerade i ” Årets grupp”, ”Guldmicken” och ”Årets låt” med ”Hon dansar vidare i livet”. Hov1 blev även nominerade till ”Årets Artist” på Grammisgalan.

Hov1 består av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och producenten Axel Liljefors Jansson som har producerat samtliga låtar som Hov1 har släppt.