Historien om Noice blir rockmusikal

En av svensk musikhistorias starkaste berättelser blir rockmusikal när ”Noice – Du lever bara en gång” sätts upp på Lilla Cirkus hösten 2020!

När fem tonårskillar från Gustavsberg träffades för att repa i föräldrarnas garage blev det början på en av svensk musikhistorias mest ikoniska band. Med debutalbumet ”Tonårsdrömmar” 1979 och framträdandet i tv-programmet Måndagsbörsen 1980 exploderade bandets popularitet med en dramatisk resa till följd. Nu, 40 år efter bandets genomslag, är det dags att hylla Noice med en genuin rockmusikal på Lilla Cirkus i Stockholm.

Rockmusikalen kommer skildra bandets början och genomslag mellan 1975 och december 1981. Det är en historia som är fängslande, dramatisk, inspirerande och tragisk. Med popidol-status var de älskade av många, samtidigt som de var missförstådda av andra. Noice är ett band med stor integritet som skrev sina egna låtar – ingen skivbolagsprodukt. Det är deras låtskatt som står i centrum när ett ungt bands kamp mellan ljusa och mörka krafter utspelas på Cirkus scen.

Bakom musikalen står; producenten Totte Lundgren, konsertarrangören som i flera decennier drivit rockklubben KB (Kulturbolaget) i Malmö och var även producent för ”Kal P Dal – En rockmusikal”. Regissören och manusförfattaren Robert Lillhonga som bland annat regisserat rockmusikalen ”Kal P Dal – En rockmusikal” och filmen ”Hata Göteborg”. Musical Director Anders Hansson som arbetat i Sverige och internationellt som producent och låtskrivare med allt från Agnes, Jerry Williams, Alcazar, Lena Philipsson, Secret Service, Magnus Uggla, Orup till Cher. Han träffade Noice på skivbolaget SONET 1980, och jobbade senare med Hasse Carlssons solo-album.

Hittills klara skådespelare är: Andreas Palm, Charlie Grönvall, Einar-Hugo Strömberg, Isac Aspberg och Tom Schaeferdiek.

Regissören Robert Lillhonga säger:
När jag började fördjupa mig i projektet blev jag snabbt väldigt tagen av både Noice musik och dess historia. Historien behöver knappast skrivas om. Den är så stark och unik i sig själv. Den största utmaningen har varit att välja mellan allt som kan berättas. Dessutom är Noice låtar som skapade för en rockmusikal med texter som talade till en hel ungdomsgeneration för 40 år sedan och jag tror kommer tala till en ny nu.

År 2020 känns historien om Noice mer aktuellt än någonsin och det är dags för den att upplevas igen av gamla fans och upptäckas av nya.

Rockmusikalen ”Noice – Du lever bara en gång” har premiär 2 oktober 2020 på Lilla Cirkus i Stockholm. Biljetterna släpps den 27 november klockan 13.00 via Noicerockmusikal.se, Cirkus.se och Ticketmaster.se.