Guleed intar KB i april

Den 28 februari släppte Malmö New Wave-artisten Guleed sitt hyllade debutalbum ”50 Grader i Februari”. I anslutning till albumreleasen åker Guleed ut på vårturné och den 26 april blir det stopp på hemmaplan i Malmö med spelning på KB!

Biljetterna släpps i detta nu!

Guleed, 24, har rötter i Somalia och är född och uppvuxen på Möllevången. I hans musik hörs det somaliska arvet men även spår av de senaste ljudbilderna från Jamaica, Europa och USA. Guleeds musik har mer gemensamt med ett internationellt sound än vad som för tillfället är trendigt på den svenska scenen.

Tematiken på det nya alstret rör sig kring relationer, ambitioner och strävan, men duckar inte inför det mörker som till viss del präglat både Malmö som stad och Guleeds eget liv.

“Vi sätts i fack och är nöjda med att stanna där. Men jag siktar inte på att bli Sveriges bästa rappare. Jag vill bli Sveriges bästa artist. Folk tänker för litet. Det är som att jag ska gå ner här på Möllan och öppna en livsmedelsbutik precis bredvid den som redan finns på hörnet. Jag tänker större. Jag siktar på att konkurrera ut Emporia! Vi här i Malmö, vi följer inte vad någon annan gör. Vi följer hjärtat. Det vi gör är nytt, och vissa är rädda för det, för det är något de inte är vana vid. Många lyssnar bara på det som de får serverat, det är inte alla som vågar tycka om något som inte någon annan redan sagt till dem är bra. Du måste hitta till oss på egen hand. Men när du väl gjort det, då uppskattar du det så mycket mer. Det här är ljudet av Nya Skandinavien”

Den 26 april är det alltså dags för Malmö-nedslaget för 50°C TOUR på KB! Missa inte!