Entombed A.D. och Aborted intar Göteborg tillsammans med Baest

Klassiska Entombed A.D. släpper kommande albumet ”Bowels of Earth” i augusti och ger sig ut på Europaturné med belgiska death metal-bandet Aborted. Dessutom tar de med sig danska Baest! Biljetter släpps på onsdag den 22 maj klockan 10.00.

Lars-Göran “LG” Petrov har skrivit musikhistoria med Entombed, svenska gudfäder när det kommer till svensk death metal. Bandets ansikte och röst har fortsatt vända upp och ner på konsertställen, men under namnet Entombed A.D., och kommer lagom till höstens turné ha presenterat ett nytt album till alla förväntansfulla fans. Vi förutsätter också att bandet inte snålar på sina klassiska stycken!

Aborted närmare sig 30 aktiva år och har släppt tio album och tillhör alltså veteranerna inom genren. Deras musik har beskrivits som brutal death metal och det gäller att hålla i hatten när bandet fräser på med fullt ställ. I fjol släppte de senaste alstret ”TerrorVision”.

Baest kallar sin death metal för old school-varianten, och är just nu Danmarks tyngsta metal-export. Ny platta annonseras till september, så det kommer att bjudas på färskt material på Pustervik!