Dan Baird & Homemade Sin till KB i sommar

Dan Baird & Homemade Sin ska upplevas live! Det är på scen som de svängiga riffen, tunga trummorna och Dans kraftfulla röst verkligen kommer till sin rätt. Den 11 juni får Malmö sin chans när de intar KB med sin ösiga rock!

Biljetter finns ute till försäljning nu via Kulturbolaget.se!

Även om du mot förmodan inte känner till Dan Baird känner du antagligen till hans musik. Baird gjorde sig känd under 80-talet som sångare och låtskrivare i The Georgia Satellites och han komponerade även låten ”Keep Your Hands To Yourself”. Det uppskattas att denna låt spelas av minst åtta band varje kväll i USA, vilket säger en del.

I bandet Homemade Sin spelar Dan tillsammans med en annan gammal Satellite-medlem, trummisen Mauro Magellan. Vid gitarren hittar vi Warner E. Hodges (Jason & The Scorchers) och bandet kompletteras med bassisten Sean Savacool. Bandet har ett rykte av att vara ett av de bästa liveakterna i branschen och har du en gång upplevt dem live är du antagligen benägen att hålla med.

År 2017 diagnostiserades Dan med CLL, en aggressiv typ av leukemi, och tvingades därmed avbryta den pågående turnén för att läggas in på sjukhus. Efter att spenderat andra halvan av 2017 kämpandes mot sjukdomen återvände Dan Baird & Homemade Sin 2018 för en rejäl revansch. Redan under våren var den nya plattan släppt och bandet gav sig därefter ut på en massiv turné. Inget stoppar Dan Baird & Homemade Sin och den 11 juni intar de KB för att visa varför de anses vara ett av världens bästa liveband!