Cyhra till Malmö i höst

Veteran-täta Cyhra är tillbaka i höst med sitt hittills obetitlade andra album och följer upp släppet med turné och stopp på KB i Malmö den 9 oktober! Dessutom följer Writing The Future och Tungsten med som support!

Biljetterna släpps på torsdag den 11 juli klockan 10.00.

Cyhra bildades 2016 av före detta In Flames-gitarristen och -grundaren Jesper Strömblad tillsammans med dåvarande Amaranthe-sångaren Jake E. De slog knockout med 2017-års debutalbum ”Letters To Myself”. Låten ”Karma” blev en omedelbar publikfavorit och skivan fick strålande recensioner och spelades flitigt i radion.

I Cyhra ingår också Euge Valovirta (ex-Shining) och Alex Landenburg (ex-Annihilator, ex-Axxis). Med en energi som tycks vara outsinlig visar dessa veteraner var skåpet ska stå och sätter press på alla som vill hävda sig inom den moderna metalscenen. Melodiös metal i kombination med grymma låtar och strålande musiker gör Cyhra till en svårtrumfad metalakt, som bör upplevas live.

I höst är återvänder göteborgska Writing The Future till Malmö med sin tunga melodier för att leverera en känsloladdad käftsmäll som får det att suga till i magen! Ett album och en europaturné senare är de hungrigare än någonsin. Bandet är EP-aktuella och utlovar sprillans nya låtar och ett helt nytt framträdande som du inte får missa!

Tungsten bildades 2016 av legendariske trummisen Anders Johansson (bl.a. ex-Hammerfall, ex-Yngwie J. Malmsteen) och hans söner Karl och Nick Johansson. Mångsidige och skicklige vokalisten Mike Andersson (ex-Cloudscape, Fullforce) fick frågan om att bli sångare och med honom bakom mikrofonen var bandet komplett.

Musiken kan beskrivas som melodisk metal med toner av både gammalt och nytt. Låtarna har drag av både modern, snabb, industriell metal samtidigt som toner från folkmusik kan höras. Ett möte mellan både framtid och förflutet. Den första singeln ”We Will Rise” från kommande debutalbumet med samma namn finns att lyssna in sig på via samtliga digitala plattformar.