Återförenade Pontus & Amerikanerna klara för spelningar i Göteborg och Malmö

Popgruppen Pontus & Amerikanerna återförenas! Under våren – precis 30 år efter skivdebuten 1989 – släpptes nya singeln ”Folk som oss”. I slutet av sommaren ser vi gruppen live i Göteborg och Malmö när de besöker Pustervik den 30 augusti och KB den 31 augusti!

Biljetterna släpps på måndag den 3 juni klockan 10.00.

Datum:
30.8 Göteborg, PustervikBiljetter
31.8 Malmö, KBBiljetter

Med låtar som ”Min bror och jag”, ”Godmorgon Columbus” och ”Elvis och Astronauter” vann Pontus & Amerikanerna under 1990-talet stor publik runt om i Sverige. När gruppen sommaren 2018 – efter 20 års uppehåll – ställde sig på scenen igen visade det sig att publikens intresse fanns kvar. Gruppen drog bland annat fullt hus på Kackelstugan i Öland. Inspirerade bestämde sig grundarna Pontus Holmgren och Peter Bergkrantz att fortsätta spela.

I maj släpptes bandets första nya låt sedan 1998: ”Folk som oss”. Likt bandets tidigare låtar är den skriven av Pontus och Peter. Inspelningen skedde i Stockholm, i skuggan av värmeverket i Hjorthagen och intill järnvägsspåren i Vasastan. Bandet producerade själva tillsammans med sin gamle vapendragare inspelningsteknikern Alar Suurna. På inspelningen hörs bland annat bröderna Rongedal och Atlas strings.

”En kampsång för anständigheten, vänligheten och kärleken”, säger bandets textförfattare Pontus Holmgren.

Med ”Folk som oss” adderad till de gamla låtarna gör Pontus och Peter tillsammans med sina nya medmusiker i sommar ett tiotal spelningar i sommar. Se till att vara på plats för en kväll i nostalgins tecken!