Albumaktuella Thorbjørn Risager & The Black Tornado till Malmö i vår

Thorbjørn Risager & The Black Tornado är tillbaka med en ny platta i vinter och följer upp skivsläppet med Malmöbesök och spelning på KB den 29 februari!

Biljetter släpps på torsdag den 17 oktober klockan 10.00.

De har funnits i 16 år och spelat ungefär 1000 konserter i 23 länder. Trots att folk i de flesta av dessa länder varken kan stava eller uttala Thorbjørns namn har deras popularitet bara ökat. Bland de viktigaste orsakerna till framgången är uthållighet, originalitet, vänskap och hårt arbete och även den mest extraordinära faktorn: Thorbjørns röst, som kritiker över hela världen har lovordat.

De har verkligen etablerat sig som ett internationellt band av högsta kaliber med sin starka och dynamiska scenshow, fina arrangemang, inte minst för blåsarna, och egna låtar med inslag av både rock, soul, roots, americana och funk. Gruppen har en stor och trogen stampublik och spelar ofta för utsålda hus både i Sverige, Danmark och Tyskland.

Dan Aykroyd aka Elwood i Blues Brothers presenterade bandets förra platta såhär i sitt radioprogram: ”The songs are original, but sound like they come from a Stax recording session circa 1965”.

På scen:
Thorbjørn Risager – sång och gitarr
Emil Balsgaard – piano och orgel
Joachim Svensmark – gitarr och back-up vocals
Kasper Wagner – tenor/alt/baryton sax
Peter Kehl – trumpet/flygel horn och back-up vocals
Søren Bøjgaard – bas / synthbas / samples
Martin Seidelin – trummor och back-up vocals