Wu-Tang-ikonen GZA klar för KB-besök i vår

GZA (Wu-Tang Clan) gör sin första efterlängtade solokonsert i Malmö! Torsdagen den 7 mars ställer han sig på KB’s legendariska scen uppbackad av DJ Symphony för att riva av material från sitt kultförklarade album ”Liquid Swords” (1995) samt smakprov från sitt nya album ”Dark Matter” som förväntas släppas i början av 2019. Vi kan även självklart räkna med att få höra Wu-Tang-klassiker och annat solomaterial. Biljetter finns ute till försäljning nu!

”Liquid Swords” producerades helt och hållet av Wu-Tang-generalen RZA som är erkänd som en av världens absolut bästa hiphop-producenter, skivan gästades även av samtliga övriga Wu-medlemmar på micken. Albumet anses av många vara den bästa soloplatta som släppts från en medlem i Wu-Tang-kollektivet och det var även på denna skiva som GZA rättfärdigade sitt rykte som den vassaste lyricisten i hela klanen.

Redan under 80-talet hade GZA en grupp tillsammans med sina kusiner Ol’Dirty Bastard & RZA som hette All In Together Now. Det var dock inte förrän 1992 som RZA grundade Wu-Tang. Gruppen började spela in sitt första album och släppte året därpå det monumentala debutalbumet ”Enter The Wu-Tang (36 Chambers)”.

GZA’s nya album ”Dark Matter” blir hans sjunde soloalbum, där han har bl.a. valt att arbeta tillsammans med den legendariska producenten Hank Shocklee, känd från sina tidigare insatser i producentteamet The Bomb Squad som bl.a. producerade det mesta åt Public Enemy och även majoriteten av Ice Cubes kritikerrosade debut album ”Amerikkkas Most Wanted”.

Under det senaste decenniet har GZA även börjat föreläsa på universitet såsom Harvard, men även på gymnasieskolor i sin egen hemstad New York för att inspirera elever och få dem att intressera sig mer för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar. GZA är även aktuell med en ny tv-serie på Netflix som heter Liquid Science. I serien reser GZA jorden runt och träffar olika forskare och tar reda på hur modern vetenskap har förändrat våra liv.

Vi ser fram emot en legendarisk och tung afton i regi av geniet GZA! Varmt välkomna!