Van Morrison kommer till Sverige – Special guest är Graham Nash

Den levande legenden – den nordirländska sångaren och låtskrivaren Van Morrison – kommer till Sverige i sommar. Den 16 juli intar han Trädgårdsföreningen i Göteborg och som Special Guest har han med sig ingen mindre än Graham Nash!

Biljetterna till denna konsert släpps på tisdag den 27 februari klockan 9.00.

Med nära 60 år som artist i bagaget och efter att ha släppt otroliga 38 studioalbum och 6 livealbum är det helt rimligt att säga att Van Morrison är en av det senaste halvseklets mest flitiga och erfarna låtskrivare och artister. Han förärar oss inte jätteofta med Sverigebesök vilket gör att sommarens konsert i Göteborg känns extra kul och speciell.

”Van the Man”, som han också kallas, blev så sent som 2016 adlad i hemlandet både för sina musikaliska framgångar men även för hans insatser för turism och välgörenhet på Nordirland.

Efter att ha spelat i olika band och konstellationer från sent 50-tal till mitten av 60-talet var det 1967 han slog igenom på riktigt med superhiten ”Brown Eyed Girl”. När han sedan 1970 släppta milstolpe-albumet ”Moondance” 1970 tog han ytterligare ett kliv mot att bli en världsartist som skulle komma att leva kvar länge. Under hela 70-talet gjorde han sig känd som en helt otrolig liveartist, och det är så vi ha lärt känna honom när han besökt Sverige genom åren.

Det förtjänar nämnas att 2018 är ett viktigt år i Van Morrisons karriär. Det är då 50 år sedan det ikoniska albumet ”Astral Weeks” släpptes.

Att han nu dessutom har med sig Graham Nash, den legendariska ikonen med den signifikanta tenorstämman från Crosby, Stills, Nash & Young gör denna konsertkväll till en av sommarens absoluta höjdpunkter. Detta vill vi verkligen inte missa!