Tribulation återvänder till KB

Det svenska metalbandet Tribulation återvänder till Malmö och den 1 december intar de scenen på KB tillsammans med Henrik Palm som support! Biljetterna släpps på torsdag den 15 mars kl 10.00.

Värmländska Tribulation har ständigt försökt återuppfinna death metal och man kan nog hävda att de har lyckats. Deras senaste alster ”Down Below” har fått ett enormt positivt mottagande, bland annat kom den på första plats i Close-Up Magazines Soundcheck och på första plats i Sweden Rock Magazines Juryn.

Tribulation har i flera år balanserat råhet med högstämdhet. Ett band som hämtar inspiration från ett brett spektra, från dödsmetallens urfädrar till influenser från band som The Doors, The Misfits, Type O Negative och Iron Maiden. Det låter rätt så unikt på pappret. I verkligheten är det fantastiskt. Det här är musik som smeker dig med silkesvantar men samtidigt gnuggar dig med finkornigt sandpapper.

Bandet har tidigare förtrollat hårdrocksälskare på fullsatta konserter i Malmö när de agerat support till Ghost och Arch Enemy. I vinter är det åter dags att dyrka mörkret när Tribulation intar KB, nu för en headlinekonsert!