The Roots ansluter sig som headliner på Copenhagen Jazz Festival 2018

Det finns ingen grupp som kopplar samman rap och jazz lika bekymmerslöst som The Roots gör. Ledda av grundaren Questlove och Black Thought intar de DR Koncerthuset den 10 juli som en av headliners för Copenhagen Jazz Festival. Konserten blir deras första i Norden sedan besöket på Vanguard Music Festival 2014 och första någonsin på Copenhagen Jazz Festival.

Biljetterna till konserten släpps på fredag den 13 april klockan 10.00.

The Roots är både en legend och en anomali. De har varit en högt respekterad hiphopinstitution i mer än 30 år, men samtidigt är de utmanar genren och tar den till nya höjder. Ända från start har de varit djupt inspirerade av jazz och soulmusik, och i stället för att bygga sina låtar kring samples föredrar The Roots alltid att skapa sina låtar live genom improvisation och med fullt ackompanjemang, en skapandeprocess som har givit musiken ett organiskt och levande uttryck.

De har även spelat in ett album med Elvis Costello och varit det officiella husbandet på Jimmy Fallons populära talkhow i över ett decennium. Med mer än 15 album sedan 1987 och prisbelönta låtar tillsammans med Erykah Badu, Elvis Costello, Cody Chesnutt och John Legend, krossar The Roots alla gränser mellan rap och jazz på ett sätt som ingen annan kan. En annan unik egenskap hos gruppen bildad av Black Thought, Questlove & Co. är deras samhällsmässiga engagemang, vilket ger deras album en politisk tråd som är djupt kopplad till det afroamerikanska samhället. En tråd som de genom sin musik förvandlar på ett sätt som alltid är förvånande och spännande, och som måste upplevas live för att verkligen greppa. Missa inte detta!

Biljettinformation
Biljetter Copenhagen Jazz Festival säljs individuellt till varje separat spelning, det säljs alltså inga biljetter för hela festivalen. Konsertbiljetten till The Roots ger dig inträde till deras konsert på DR Koncerthuset i Köpenhamn den 10 juli och inkluderar inte tillträde till något annat framträdande under festivalen. Mer info om Copenhagen Jazz Festival hittar du på www.jazz.dk.