Stoner-pionjären Brant Bjork till Göteborg och Malmö i höst

Brant Bjork återvänder till Sverige i höst! Den 4 november blir det spelning på Sticky Fingers i Göteborg, samt dagen därpå den 5 november på KB i Malmö. Med sig på scen under spelningen har han dessutom Sean Wheeler som special guest. Support tillkommer. Biljetter släpps i detta nu!

Datum:
4/11 – Göteborg, Sticky Fingers
5/11 – Malmö, KB

Han är mest känd som trummisen i stonerockbandet Kyuss, men har även stampat bas i Fu Manchu, sjungit i Ché samt startat upp Queens of the Stone Age. Dessutom har han gjort en rad soloplattor såsom Jalamanta där han spelar alla instrument själv. Brant Bjork är med andra ord en första klassens musiker.

Desert rock eller stoner rock har blivit ett samlingsnamn för musikerna som rör sig i och kring den lilla hålan Palm Desert City i Kalifornien. Brant Bjork är tillsammans med ett fåtal andra det namn som lyses upp tydligast av den heta ökensolen och detta med rätta. Under mitten av 80-talet startade Brant Bjork tillsammans med vännerna Josh Homme, Nick Oliveri och John Garcia bandet Kyuss. Gruppen blev tidigt internationellt kända och stod som förgrundsfigurer i den musikrörelse som kom att få namnet stoner/ökenrock.

Brant Bjorks soloskivor visar upp en stor bredd och variation hos en artist som alltid har sökt nya infallsvägar och vi har fått smaka på psykedeliainslag, blues, en del jazziga tongångar och gitarrsolon i tidigt 70-talsstuk. Med andra ord är det riktigt bra rockmusik som är gjord för intima rockklubbar.