Popsicle till KB i vår

I våras kom nyheten att 90-talets indiekungar Popsicle skulle återförenas. Efter bejublade sommarframträdanden på Gröna Lunds stora scen, Liseberg och Way Out West sålde bandet i oktober ut Nalen i Stockholm. Vad som saknats är ett besök i södra Sverige – något det nu råds bot på genom en konsert på KB i Malmö den 9 mars!

Biljetter släpps på måndag den 5 november klockan 10.00.

Få svenska band har varit så utmärkande för sin samtid som Popsicle. Bandet som redan 1992 banade väg för den svenska indiescenen med sitt debutalbum Lacquer, som de också senare kammade hem en grammis för i kategorin Årets Rock.

Norrlandsbandet följde upp detta med albumen ”Abstinence”, ”Popsicle” och ”Stand Up And Testify.” Skivorna innehöll klassiska låtar som ”Sunkissed”, ”Hey Princess” och ”Not Forever” som har varit soundtracket till mångas 90-tal. Alla bandets album placerade sig på de svenska albumlistorna.

Bandet turnerade flitigt i Sverige under 90-talet. Alltifrån indieklubbar till de stora festivalscenerna. Men efter en turné i Japan 1999 bestämde sig bandet för att lägga ner. De återvände för en avskedsspelning på Cirkus i Stockholm i april 2005, sedan åter till tystnad.

Förra året släpptes Popsicles inflytelserika debutalbum ”Lacquer” för första gången på vinyl, den första upplagan på 500 exemplar sålde slut på en dag.