Malmö-duon Kastrup släpper EP – firar med releasefest på KB

I vår släpper den hyllade Malmö-duon Kastrup äntligen sin debut EP! Detta firas som sig bör med en storslagen releasefest på KB den 15 maj. Fritt inträde!

Den svenska popduon Kastrup som består av Timmie Strandberg och Puppe Westberg, har lagt en storartad grund för sin kommande debut-EP ”In search of us” som släpps den 11 Maj. Första singeln ”Try it all” fick en plats på Apple Musics Future Hits, plockades upp av internationellt kända ”Passport Approved” (en av de första radioprogrammen som breakade Adele och Lorde för den amerikanske publiken) och fick rotation på P3 under hösten och vintern. Kastrup följde sedan upp med singlarna ”You and I” och nu senast låten ”Lucas” som släpptes den 9 Mars och fick den mäktiga musiksajten kingsofar.com att utse duon till veckans ”Buzz Artist”.

Kastrup bildades som en följd av en oskyldig lögn som landade sångaren och låtskrivaren Timmie en spelning på respekterade ”Rookiefestivalen” i Hultsfred. Timmie skrev på kontraktet med arrangörerna, men hade varken band eller färdiga låtar. Han hade precis börjat studera på Musikhögskolan och där träffat Puppe Westberg. De kompletterade varandra och tillsammans skapade de sanning av den oskyldiga lögnen. Spelningen var minst sagt skakig, men rev ner applåder av såväl publik och bokare. Kastrup var fött.

Sedan dess har de varit förband till Grammisvinnaren Little Jinder, hyllade Erik Hassle och fått chansen att skriva låtar till internationella artister från England, Tyskland, Japan och Sydkorea. Den 15 maj välkomnar de Malmös invånare till Kulturbolaget och firandet av duons debut EP ”In Search of Us”.