Mäktiga Saxon återvänder till Sverige för två konserter i höst

Högaktuella med nya albumet “Thunderbolt”, tar Saxon sin turné till Apollon i Trollhättan den 28 september och följer upp med besök på Arenan i Stockholm dagen därpå, den 29 september. Med sig har de special guests i form av amerikanska favoriterna Y&T samt engelska heavy metal-bandet Raven och i Stockholm ser vi även The Poodles som main support! Biljetterna till båda konserterna släpps på fredag den 27 april klockan 10.00 via Kulturbolaget.se

Datum:
28/9 – Trollhättan, Apollon – UTSÅLT
29/9 – Stockholm, Arenan – HÖGT BILJETTRYCK

Få band inom heavy metal har en sådan legendstatus som Saxon. Några grabbar från avkroken Barnsley, Yorkshire som 1979 släppte sin självbetitlade debut skulle några år senare bli en av världens främsta heavy metal-grupper. Redan med andra plattan ”Wheels of Steel” radade de upp klassiska hits som ”747 (Strangers in the Night)”. En tät följd av imponerande skivsläpp följde under 80-talets början och bandets status växte i samma snabba takt. Plattan ”Power and Glory” från 1983 blev deras allra största framgång med miljoner sålda exemplar och kunde egentligen bara jämföras med Iron Maiden och Judas Priest.

Trots sin långa och imponerande karriär visar de inga tecken på att sakta ner. Alla som har sett dem live den senaste tiden vet att de också fortfarande tillhör den absolut världstoppen när det gäller konsertframträdanden.

Det här blir två rockkvällar vi sent kommer att glömma!