Love Antell till Göteborg i vinter

Indiehjälten Love Antell är tillbaka med nytt material och besöker Göteborg i vinter för en intim spelning på Nefertiti den 18 december! Biljetter släpps på onsdag den 17 oktober klockan 10.00.

Med en bakgrund som frontman i Florence Valentin och sedan 2012 som soloartist är Love Antell en av sin generations främsta politiska artister. Med album som ”Barn av Amerika” och ”Gatorna tillhör oss” har Love Antell beskrivits som en av vår tids skarpaste Stockholmsskildrare, och hans kampsånger sträcker sig även långt utanför huvudstadens gränser. Han blev en av favoriterna i TV 4-succén Så mycket bättre 2014, där han bland annat tolkade The Arks ”One of Us Is Gonna Die Young”, som blev en av den säsongens mest spelade låtar. Den 9 november släpps den nya EP:n ”Ideal och livet” – den andra delen i en följetong av totalt tre släpp som inleddes med vårens EP ”Flytta på molnen”. Med nya singeln ”Tänker på pengar” som en första fingervisning, formas tematiken på de nya låtarna kring ”den där bilden vi gärna ger andra om oss själva”.

I december gör Love Antell ett antal spelningar runtom i landet. Efter tre års turnerande solo med bara en elgitarr på scen i Billy Braggs anda, har nu ytterligare två musiker adderats till sättningen. Turnén stannar till på mindre, mer intima spelställen – på en pub eller i en bar, där avståndet mellan låtarna och publiken är så nära som möjligt. Med andra ord: det perfekta formatet att få uppleva en av våra främsta samhällsskildrare och historieberättare på. Väl mött på Nefertiti i december!