Kadavar klara för två Sverigespelningar i höst tillsammans med Monolord

De tyska retrorockarna Kadavar återvänder till Sverige för spelning på KB i Malmö den 31 oktober, samt på Sticky Fingers i Göteborg den 2 november. Med sig har de dessutom Göteborgs stoltheter Monolord! Biljetterna till båda spelningarna släpps på tisdag den 5 juni klockan 12.00.

Datum:
31/10 – Malmö, KB
2/11 – Göteborg, Sticky Fingers

Kadavar bildades 2010 i Berlin och de hymlar knappast med att de hämtat inspiration från 70-talets rockscen. Men med sitt råa och moderna inslag har de blivit ett av de populäraste banden inom genren. Deras mix av hårdrock, psykadelia och stoner har visat sig vara ett vinnande koncept, och det åskådliggörs inte minst i livesammanhang, där de är ett av de mest explosiva banden inom den samtida rockscenen. I fjol släppte Kadavar sitt fjärde fullängdsalbum “Rough Times”.

Med tre album i ryggen har göteborgarna Monolord på några få år snabbt etablerat sig som en av ledarna inom den nya vågen av svensk doom. En dynamisk och genreöverskridande trio med ett unikt sound, som är sinnesöppnande och svävande men utan att tappa fokus. Ibland är det drivigt och hårt, ibland hjärtskärande vemodigt. Ibland apokalyptiskt mörkt, ibland nästan psykedeliskt. Men utan att någonsin kännas spretigt.

Två spännande band och därmed två mycket goda skäl att ta sig till KB och Sticky Fingers en kväll i höst!