Joe Bonamassa gör konsert i Göteborg med “The Guitar Event of the Year”

En av världens främsta bluesstjärnor kommer till Sverige i höst! Gitarristen, sångaren och låtskrivaren Joe Bonamassa har fyllt arenor världen över och är en liveartist i en helt egen klass. I höst återvänder han till Sverige med ”The Guitar Event of the Year” och den 26 september gästar han Lisebergshallen i Göteborg!

Biljetter släpps på fredag den 4 maj 10.00 via Kulturbolaget.se.

Joe Bonamassa har varit professionell musiker i många år – och fortsätter att fylla arenor och konsertlokaler i hela världen. Karriären startade på bästa möjliga sätt, som 12-åring, när han öppnade för B.B. King 1989. Trots sin relativt unga ålder (40) har han redan spelat med artister som Buddy Guy, Steve Winwood, Eric Clapton och Stephen Stills. Han jobbar också med Keeping the Blues Alive Foundation, där han jobbar med att främja och bevara bluesarvet för kommande generationer.

​Nu i maj släpper Joe Bonamassa livealbumet “British Blues Explosion Live” där fansen bjuds på musik från Eric Clapton, Jeff Beck och Jimmy Page. Som om inte det vore nog släpps hans nästa studioalbum, uppföljaren till “Blues of Desperation” (2016), i september.

​Med sig till Sverige har gitarrstjärnan handplockade musiker i världsklass – och fantastiska Joe Bonamassa kommer garanterat att bjuda på en fantastisk show i Göteborg i slutet av september! ​