Jenny Wilson öppnar för Thåström och First Aid Kit på Sofiero Slott

Jenny Wilson är tillbaka i rampljuset med nya plattan ”Exorcism”. Med en vårturné i ryggen ansluter hon nu till Thåström och First Aid Kits mastodontspelning på Sofiero Slott i Helsingborg den 12 juli! Biljetter finns ute till försäljning nu via Kulturbolaget.se.

Jenny Wilson har gång på gång bevisat att hon är en av vår tids starkaste röster. Sedan karriärens begynnelse har hon ständigt utmanat det som har varit, och aldrig dragit sig för att bjuda på något helt nytt och annorlunda i sitt skapande. Det har i sin tur bidragit till att cementera hennes position som en av den skandinaviska indiescenens mest banbrytande och älskade artister.

Jenny Wilson slog igenom som soloartist med albumet ”Love & Youth” år 2005. Sedan dess har hon med jämna mellanrum fortsatt att skämma bort sina lyssnare med den finaste av popmusik. Jennys Wilsons näst senaste album, ”Demand the Impossible!”, släpptes 2013 och låg till grund för att Jenny Wilson nominerades i sju kategorier på Grammisgalan 2014. Av dessa vann hon hela tre – Årets album, Årets producent och Årets musikvideo. Den 23 mars släppte Jenny Wilson till mångas stora glädje sitt nya album ”Exorcism.” Det stod genast klart att vi fick uppleva ett banbrytande album. Missa inte chansen att även få uppleva en banbrytande konsertupplevelse på Sofiero Slott den 12 juli!