Gary Numan återvänder till Sverige i december

I våras besökte Gary Numan Sverige för två bejublade och fullsatta konserter i Stockholm och Malmö. Nu står det klart att den elektroniska pop-pionjären återvänder till våra breddgrader den 2 december för en konsert på Pustervik i Göteborg!

Biljetter släpps på fredag den 18 maj klockan 10.00.

Gary Numan har varit en inspirationskälla för många stora artister, allt från Lady Gaga till Kanye West, The Foo Fighters till Prince. Med sin unika stil har han alltid lyckats samla fans inom så väl metal, hiphop, electronica och indiemusik utan att för den sakens skull kompromissa med sin egen musikaliska vision.

Numan har underhållit publiken i nära fyra årtionden. Han slog igenom sent 70-tal med den unika blandningen av gitarriff och den elektroniska ljudbilden som omedelbart gjorde honom populär. Under åren har han utvecklat en stil som kombinerar elektroniska beats med mörk pop.

Förra året kom senaste plattan “Savage (Songs From A Broken World)”, där temat lär ha kommit till som en reaktion på Donald Trumps beslut att låta USA lämna Parisavtalet. Albumet har benämnts som ett riktigt styrkeprov och har fått fina recensioner.

Missa inte chansen att se en av popens mest underskattade ikoner när han nu besöker Göteborg!