Färöiska Eivør klar för Sverigebesök i vår

Färöarnas starkast lysande stjärna Eivør har gjort succéspelningar i såväl Stockholm som Göteborg. I vår återvänder hon till Sverige för tre konserter i Göteborg, Stockholm och Malmö. Biljetter släpps i detta nu.

Datum:
6/3 – Göteborg, PustervikBiljetter
7/3 – Stockholm, KägelbananBiljetter
22/3 – Malmö, KBBiljetter

Eivør är den färöiska sångerskan, låtskriverskan och musikern vars trollbindande stämma gjorts alltmer hörd på sistone. Utöver tio soloalbum har hon på senare år även bjudits in till att komponera material och bidra med sång till soundtrack för såväl större filmer som serier.

Grunden till Eivørs nästan fanatiska passion för musik lades tidigt under uppväxten på Syðrugøta, en av de nordligaste Färöarna. Vid 16 års ålder gav hon ut sin självbetitlade debutskiva. Sedan dess har hon fortsatt rakt framåt med samma artistiska frenesi. Hon har skaffat sig en musikalisk bredd där hon provat allt från jazz till electropop. Inspirationen till att skapa musik kom från rötterna i den traditionella färöiska musiken, men allteftersom hennes musikaliska resa har fortsatt, har musiken ändrat form på vägen. Hon har utforskat nya ljud och tillvägagångsättet i arbetet, men har alltid behållit rötterna i sina alster, oavsett hur hon klätt upp dem.

Vi ser fram mot en kväll med en strålande liveartist som alltid har en livlig och varm scennärvaro!