Dubbelt jubileumsfirande när Wilmer X intar KB i oktober

Den 1 oktober 1993 invigdes officiellt KB:s anrika lokaler på Bergsgatan 18 och såklart ska årets 25-årsjubileum firas ordentligt den 1 oktober med KB-favoriterna Wilmer X! Malmöbandet har under sin karriär spelat inte mindre än 48 gånger på KB, varav det senaste besöket var 2005.

Biljetterna släpps på onsdag den 15 augusti klockan 10.00.

Om alla spelningar på KB, uttrycker Nisse Hellberg i KB-boken: ”Det är faktiskt svårt att skilja spelningarna åt… Men jag vet i alla fall att vi ofta efter en spelning tyckte att det blir inte bättre än så här.”

Totte Lundgren säger: ”Det finns väl inget bättre passande band att fira 25 år med än med bandet som har spelat överlägset flest gånger på vår scen. Vi ser verkligen framemot att välkomna Wilmer X tillbaka!”

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm’n’blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Wilmer X karriär vilar. En musikalisk resa som 2018 firar 40 år sedan den inleddes.

Wilmer X tog under det sena sjuttiotalet sina första stapplande steg som Wilmer Pitt. Ett namn vars ändelse inför släppet av bandets första mini-LP byttes mot det mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

”Vi spelar rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening. Vi kan inget annat, vi vill inget annat”. Ett klassiskt Hellberg-citat Wilmer X i allra hösta grad levt efter.

Ren och oförfalskad kärlek har också varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer X och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör Dig Död” för första gången.

En lång, imponerande karriär fylld av spelglädje, party och fantastiska låtar ligger bakom Wilmer X. Men som Nisse Hellberg sa i ett annat pricksäkert citat:

”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?”

Just det är precis vad Wilmer X ämnar göra 2018. Tidigare i år markerade bandet 40-årsjubileet med sin 1000:e konsert i ordning när de spelade på Sweden Rock Festival. Nu, 13 år sedan sist, är det äntligen dags igen för Wilmer X att inta vår scen för 49:e gången. Vi ses den 1 oktober!

Wilmer X 2018:
Nisse Hellberg
Jalle Lorensson
Thomas Holst
Sticky Bomb