Dödsmetallbandet Deathening firar sitt nya album med releasefest på KB

Den svenska dödskvintetten Deathening släpper sin tredje fullängdare ”Antifascist Death Metal” och firar detta med releasefest på KB i Malmö lördag den 26 januari tillsammans med Bengtssön som support! Det är fri entré hela kvällen och därmed obligatoriskt närvaro!

DEATHENING
Deathening bildades 2007 och består av medlemmar från både Malmö och Göteborg. Bandet växte upp under den svenska dödsmetall-scenens första våg, något som märks tydligt i deras musik: tunga ackord, snabba riff och melodiska solon som toppas av den rena aggressiviteten i Kalle Nimhagens (ex Embraced) röst. Med sitt breda register, som sträcker sig från råa growls till sönderslitande screams, berättar han om ett allt hårdare klimat där människor luras att hata varandra.

Deathenings tredje album, ”Antifascist Death Metal”, släpptes den 5 oktober via Rakamarow Records och Accelerator Records. Mäktiga, råa och snabbtuggande riff samt melodiska solon till texter som borrar sig in i och dissekerar samhällets mörkaste ondska. Albumet gästas även av gitarristen och vokalisten Johan Reinholdz (Dark Tranquillity, Andromeda, Nonexist) som bidrar med två gitarrsolon och delar rollen som growlare under en låt. Precis som förra albumet pryds även ”Antifascist Death Metal” av artwork skapad av Bartosz Nalezinski.

BENGTSSÖN
Akustiskt. Svärta och humor. Mörka skogar och fylleslag. Rövare och skalder, lösaktigt leverne och onda väsen. Mattias Bengtsson, som även sjunger i Suicide Syndicate och var basist och grundare av legendariska horrorpunkbandet The Mobile Mob Freakshow, värmer upp med sitt projekt Bengtssön.

Mattias Bengtsson – sång, gitarr
Johan Börnå-Lindén – kontrabas