Det er sku’ bare for dejligt! Bröderna Olsen kommer!

Det skånska gillet får ett storslaget utlandsbesök! Det blir en ren kärlekshommage till de mångåriga skånska kolonierna Dragör och Helsingör på den Själländska kontinenten när Bröderna Olsen intar Malmö Arena den 28 december!

Att rock’n’roll bara kan sjungas på engelska, danska eller skånska är numera en vedertagen Kalle Pedalsk sanning. Bröderna Jørgen och Noller Olsen har rocken i blodet och stod på scen redan 1965 i tidiga tonåren som förband till The Kinks.

Sedan genombrottet 1972 har de gungat inne i danskarnas DNA med över 20 släppta skivor och ett osannolikt internationellt genombrott med Eurovisionvinsten i Globen. Ett stjärnskott brinner normalt upp efter några sekunder i atmosfären men när bröderna bredde ut sina dejliga kärleksvingar över Europa stannade tiden. Danskarna håller den magiska junikvällen år 2000 otroligt nära hjärtat, precis jämte fotbollstriumfen i EM -92.

Det kan inte råda någon som helst tvivel om att ”Smuk som et stjærneskud” bidragit starkt till att just Stjærneskud* en gång för alla korats till danskarnas absoluta favoritsmörrebröd.

Den 28 december är det alltså återigen dags för det monumentala skånska rockgillet och hyllningen till Kal P. Dal på Malmö Arena. Precis som hösten 2017 blir det både hyllningskonsert och storslagen krogshow med gamla och nya gäster. Både show- och middagsbiljetter finns ute till försäljning nu.

Sedan tidigare klara till den 28 december:
Olle Jönsson
Hasse ”Kvinnaböske” Andersson
Danne Stråhed
Sven Melander
Sanna Persson
Nic Schröder
Cornelius Löfmark
Olof Ramel
Och såklart musikerna från The Ark och Dynamo.

* Stjærneskud = Friterad fiskfilé, räkor, sparris och rom på rugbrød. Garneras med citron och dill. Vinnare av prominent smørrebrødsomröstning 2015 med 35% av danskarnas kräsna röster.