Christian Kjellvander klar för spelningar i Malmö och Göteborg

Den 26 oktober släpps Christian Kjellvanders nya skiva, som fått namnet ”Wild Hxmans”. Detta följs upp med en turné som gör stopp på KB i Malmö den 9 november samt på Pustervik i Göteborg den 18 november. Biljetter finns ute till försäljning nu!

Datum:
9/11 – Malmö, KBBiljetter
18/11 – Göteborg, PustervikBiljetter

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet. Kjellvanders nyfikenhet och aldrig sinande upptäckarlust är kärnan i den konstnärliga processen. “Ofta försätter jag mig i situationer och miljöer jag inte kan och inte förstår. Sen lyssnar jag, lär och försöker skriva.”

Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

På “Strangers In Northeim” följer vi ett par genom en resa som tar dem till en präktig liten stad. I “Faux Guernica” hämtar Kjellvander inspiration från Baskiens rika historia och kultur. “Curtain Maker” är inspirerad av ett möte med en syrisk kvinna i Verona. Den artikulerar den outhärdliga tystnad som följer på en separation, tystnaden som följer efter att någon gått bort. Kan en musiker möta en mer paradoxal utmaning än att skapa ett sound för att uttrycka den eviga tystanden?

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.