Brittiska Levellers till Sverige i höst

Levellers firar 30 år som band och kommer till Sverige med sin turné “30 years – One Way of Life”! Räkna med gamla klassiker blandat med nya låtar från purfärska plattan “We The Collective” när bandet besöker Göteborg, Malmö och Stockholm i höst! Biljetter släpps på fredag den 6 april klockan 11.00.

10/10 – Göteborg, PustervikBiljetter
11/10 – Malmö, KBBiljetter
12/10 – Stockholm, NalenBiljetter

Sedan starten i Brighton i slutet av 80-talet har Levellers stadigt lockat publik. Då som nu, likt sina hjältar i The Clash, har de representerat ett starkt gäng inom aktivism och hedonism. Musiken tilltalade hjärnan, hjärtat och fötterna i väl avvägd balans.

Under åren har Levellers burit många masker, de flesta egenpåhittade, men några påprackade av andra; pastoral folkpunk, affischnamn för de i underläge, popstjärnor med plågohits. Men deras status har utvecklats under dessa verksamma decennier och deras låtar som ofta är politiska, men med stort hjärta, har blivit omedelbara hymner. Hittills har deras långa karriär inbegripit 11 studioalbum med minst lika många uppskattade topphits.

När de nu var framme vid 30, ville de göra något annorlunda för att fira denna milstolpe, och tog in en strängsektion och värvade legendariska producenten John Leckie för att utveckla nya akustiska arrangemang till det nya albumet “We The Collective”.

Det kommer helt klart att bli tre festliga kvällar i höst när Levellers drar fram över Sverige!