Amerikanska doom metal-legenderna Saint Vitus släpper nytt och besöker Göteborg

Den 3 april nästa år kickar Saint Vitus igång sin Europaturné som går under namnet ’40 F’N Years’ på Sticky Fingers i Göteborg. Med sig har de dessutom Dopelord som support! Biljetter släpps i detta nu.

Inspirerade av bland andra Black Sabbath startades Saint Vitus 1979 i Los Angeles. Sedan det självbetitlade debutalbumet har bandet släppt ytterligare sju studioalbum och har med sitt melankoliska och ödsliga sound varit ett av de mest stilbildande inom doomgenren.

2012 släppte Saint Vitus den extremt efterlängtade skivan ”Lillie: F-65” efter 17 års tystnad. Ett album som fick ett mycket gott mottagande från såväl kritiker som fans och Pitchfork som delade ut en åtta av tio i betyg beskrev till exempel spåret ”Blessed Night” som ”a pitch-perfect example of Sabbathian doom”.

Nu är det så äntligen dags för ett nytt studioalbum som når alla törstande fans i början av nästa år! Känner du att du är född i fel tidsera, är törstig och eländig, dör på insidan; titta då bara bakom dig, luta dig tillbaka och skruva upp volymen. Saint Vitus är aldrig slöseri med tid!