Tommy Emmanuel – En av världens främsta gitarrister på Sverigeturné

Tommy Emmanuel är en av Australiens mest respekterade och älskade musiker och hyllad av många som världens bästa gitarrist. Nu kommer han äntligen tillbaka till Sverige för flera konserter i mars. Som special guest ser vi Anthony Snape. Mellan 13 mars och 20 mars spelar han i bland annat Göteborg, Jönköping, Kalmar och Malmö. Biljetterna släpps på fredag den 27 oktober.

Datum:
13 mars – Lorensbergsteatern, Göteborg – UTSÅLT
16 mars – Konserthuset, JönköpingFåtal Biljetter
18 mars – Kalmarsalen, KalmarBiljetter
20 mars – Malmö, Slagthusets TeaterFåtal Biljetter

Född på den australiensiska landsbygden plockade Tommy upp sin första gitarr vid fyra års ålder och började snart turnera med familjebandet över hela hemlandet. Idag är han 62 och turnerar sedan länge över hela världen, flitigt. Det är inte ovanligt att han gör över 300 spelningar per år och bländar publiken med sitt smått osannolika och spektakulära gitarrspel och artisteri.

Han fungerar som ett enmansband och hanterar melodin, de bärande ackorden och basen samtidigt. Allt görs med otrolig karisma, fantastisk hastighet, fingerfärdighet och med oerhörd känsla för melodin. Tommy Emmanuel är en mästermusiker, en av de mest spännande och eftertraktade artisterna som finns.

Gitarrlegenden Chet Atkins var en av de första som inspirerade Emmanuel att prova ”fingerpicker”-stilen som barn. Årtionden senare blev Atkins själv ett av Emmanuels största fans. Emmanuel har otaliga gånger hedrats i Guitar Player Magazine´s läsaromröstningar, och Tommy är en av endast fem musiker, handplockade av sin mentor Chet Atkins, som blivit tilldelad den prestigefyllda titeln certifierad gitarrspelare (CGP).

Tommy Emmanuels prisbelönta karriär sträcker sig genom fem decennier och flera genrer som jazz, rock, blues och country.

Senast han var i Sverige var i mars 2015 då han besökte Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping och gav oss fem fantastiska konserter. Att genier som Eric Clapton, Stevie Wonder, Joe Satriani med flera hyllar honom som något utöver det vanliga säger en hel del. Detta tillsammans med enastående recensioner vart han än landar gör att vi vågar lova att dessa konserter kommer bli oförglömliga.