Tomas Andersson Wij klar för Malmöbesök i vår

Tomas Andersson Wij har turnerat hela Sverige i 20 års tid, och under 2017 både som soloartist och i olika konstellationer – senast en rad hyllade konserter med Helen Sjöholm. Till hösten ser vi honom i ”Så mycket bättre” och under våren 2018 är det dags för en rikstäckande turné, med stopp på Slagthusets Teater i Malmö den 24 mars! Biljetterna släpps på måndag den 23 oktober klockan 10.00.

Tomas Andersson Wijs bästa tid är nu. 20 år in i karriären har han byggt en publik och en låtskatt utan genvägar. Hans skivor har aldrig toppat försäljningslistorna men för varje ny skiva och turné har hans säregna ton trängt lite djupare in i det svenska folket.

Förra året såg vi honom i sitt egna SVT-program ”Tomas Andersson Wij spelar med”, där han mötte kollegorna Peter LeMarc, Veronica Maggio, Timbuktu och Lars Winnerbäck på Vasateaterns scen, och under hösten är han högaktuell som en av deltagarna i TV4:s flerfaldigt prisbelönta program ”Så mycket bättre”.

Den 16 februari, på veckan 20 år efter debuten, släpper han sitt tionde album, ”Avsändare okänd”, en skiva han har spelat in under längre tid, med Deportees som kompband. Kort därefter går Tomas största turné hittills av stapeln i Jönköping.

– Jag väntar otåligt på att den ska börja, säger Tomas Andersson Wij. Vi kommer göra saker, musikaliskt och visuellt, som jag inte gjort tidigare. Jag har med mig ett gäng fantastiska musiker men det blir inte den vanliga rockbandssättningen.