Soul-veteranen Don Bryant till Malmö och Göteborg i höst

Amerikanska Don Bryant besitter en 75-årig soulröst som lenar och helar. Den 6 september ser vi honom på Nefertiti i Göteborg, och dagen därpå den 7 september har KB i Malmö den stora äran. Biljetter släpps i detta nu.

Det är inte så att Don Bryant bara dykt upp nu, han har alltid funnits och varit en del av musikhistorien. Rötterna finns inom kyrkan, där han började sjunga så tidigt som vid fem års ålder. Sedan blev det gospel och redan i tonåren var han artist, producent och låtskrivare för Hi Records på 60-talet.

Tidigt 70-tal korsades Dons och Ann Peebles vägar. Ett möte som slutade i äktenskap och ett långt musikaliskt samarbete. De har skrivit många låtar ihop, bland annat ”I Can´t Stand the Rain”. Senaste skivan ”Dont Give Up On Love” är en hyllning till frun Ann, och den första skivan som Don släpper på några årtionden. Ann fick en stroke 2012 vilket ledde till att paret var tvungna att sluta turnera, när Don helt plötsligt fick en massa tid över och började hänga i studion, spela och skriva igen och resultatet blev denna fantastiska skiva.

Gammal eller ung, det spelar ingen roll. Don Bryant är en veteran som tilltalar alla generationer med sin fina röst och silkeslena soul.

Datum:
6/9 – Göteborg, Nefertiti
7/9 – Malmö, KB