Shout Out Louds släpper ny musik – kommer till KB i höst

Idag släpper Shout Out Louds nya singeln ”Oh Oh” som är det första nya vi hör från bandet på hela fyra år. Singeln är hämtad från kommande albumet som har release senare i år. Detta följs av en full internationell turné i både Europa och USA, med en spelning på KB i Malmö den 25 oktober! Biljetterna släpps lördag den 22 april kl 12:00.

Det har gått fyra år sedan förra albumet ”Optica” släpptes och i höst är det alltså äntligen dags för Shout Out Louds att släppa sitt femte album. Under de fyra år som gått så har familjer bildats, barn har fötts samt att sångaren Adam Olenius släppt en solo-EP, Bebban Stenborg har släppt album med sitt band Astropol och basisten Ted Malmros släppt musik i duon A Nighthawk. Sedan var tiden återigen mogen för att kicka igång Shout Out Louds.

Shout Out Louds har gått ”back to basics” för att spela in sitt nya material – det är varm, melankolisk, orädd indie.

Bandet utvecklar:
”Oh Oh” känns på något sätt som startskottet för det här albumet. Vi kände, efter att vi gjort den, att det enda vi kunde och skulle göra var att fokusera på energin, känslan i allting. Vi ville tillbaka till vårt ursprung, till vår gemenskap och något slags hantverk. Vi påmindes om att vi är ett band som älskar varandra och att spela tillsammans. Resten är rätt oviktigt för oss.

Nere i en liten källarstudio i Solna har majoriteten av det kommande albumet spelats in med producenten Fredrik Swahn. Han är medlem i bandet The Amazing och har nyligen även jobbat med franska artisten Melody’s Echo Chamber. När Shout Out Louds lagt sista händerna på albumet och tagit sig ut ur källaren är det äntligen dags att välkomna bandet tillbaka till Malmö och livescenen igen!