Norska Bernhoft återvänder till Göteborg

För nästan två år sen stod han på Nefertitis intima scen helt ensam och trollband en fullsatt lokal med sitt bländande och eftertänksamma gung. Nu har vi den stora glädjen att meddela att Bernhoft återkommer till Göteborg – denna gång på den större scenen Pustervik den 18 februari! Biljetterna släpps måndag den 13 november klockan 10.00.

Jarle Bernhoft vill få folk att dansa och tänka på samma gång. Detta gäller även det nya albumet som släpps en bit in på 2018. Men först skall han ut på vägarna för att turnera med sina två EP:s ”Stop / Shut Up / Shout It Out EP” (2016) och ”The Morning Comes EP” (2017). På den nya plattan har Bernhoft haft ett fullt band med och inspelningen har skett mer eller mindre live.

Inspelningsprocessen var på många sätt en återgång till rötterna och har formats av oron i den värld vi lever i, där saker som kriser och flyktingfrågor och miljö skapar ökande motsättningar mellan människor, säger Jarle. Det har hänt väldigt mycket i Jarle Bernhofts musikaliska karriär sedan debutplattan släpptes för tio år sen. En ansenlig mängd sålda och utgivna skivor, en Grammy-nominering, medverkan vid stora amerikanska talkshows och en massa turnéer.