Macy Gray gör konsert på KB i sommar

I sommar kommer Macy Gray till Sverige för en klubbspelning på KB i Malmö den 12 juli! Biljetterna släpps på fredag den 19 maj klockan 10.00 via Kulturbolaget.se.

Den amerikanska R&B-artisten fick sitt genombrott 1999 med jättehiten ”I Try” från debutalbumet ”On How Life Is”. För samma skiva vann hon också sin första Grammy som bästa kvinnliga artist. Macy Gray är även omtalad för sin specifika, lite raspiga röst och har en sångstil influerad av Billie Holiday.

Hon har genom karriären samarbetat med artister som exempelvis Erykah Badu, Mos Def och Angie Stone som alla bidrog på albumet “The Id”. I fjol släpptes senaste och hennes tionde platta ”Stripped”, som är hennes första jazz-skiva. ”Stripped” spelades in i en kyrka med endast en mikrofon, har mötts av fina recensioner och innehåller låtar av både Bob Marley och Metallica, men också en ny version av succén ”I try”.

Utöver sina egna albumproduktioner har Macy Gray gjort flera andra spännande samarbeten av olika slag. Bland annat med vitt skilda artister som Santana och Fatboy Slim. Parallellt med musikkarriären har hon också arbetat som skådespelerska och har genom åren medverkat i ett flertal Hollywood-produktioner och tv-serier.