Loney Dear återvänder till Malmö i vinter

Svenska Loney Dear har sedan debuten 2003 blivit ett välkänt namn bland både tastemakers och musikälskare världen över. Erkänd och omfamnad av musikgiganter som bl.a. Pitchfork, The Guardian och NME. Den 9 februari återvänder han till Malmö för en spelning på Palladium! Biljetterna släpps på måndag den 27 november klockan 10.00.


I Loney Dears musik ryms de skandinaviskt mörka vintrarna och ljusa sommarnätterna. Fokuserat, storartat och smärtsamt vackert – lekfullt svingande mellan ett brett spann av hårfina detaljer och stora gester. Ett möte mellan klassiskt låtskrivande och komplexa produktioner. En vidöppet känslig röst, detaljer och prång man kan repetera i tusental, utan att riktigt komma till botten med Loney Dears musik. I höstas släppte Loney Dear sitt sjunde album och mottogs av hyllningar på flera håll. Sonic Magazine menar att Loney Dear “nästan överträffar sig själv” och att singeln Sum är “en emotionell islossning, ungefär som att titta på en Hollywood-film där man motvilligt blir tårögd i vissa lägen.”.


Under Loney Dears mer geografiska resor har Emil Svanängen, personen bakom Loney Dear, tagit sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och tillbaka till europeiska omgivningar. Loney Dear har under sin karriär turnérat världen över med några av indiemusikens största namn, något som gjort honom väl erkänd för sina fängslande konserter. Gång på gång har det visats att Loney Dear är något utöver det vanliga och att vi inte kan vänta oss annat än magi när han gästar scenen på Palladium i vinter!