Italienska superstjärnan Zucchero till Sverige i höst

Italiensk musik är något alldeles speciellt. Det finns en handfull namn som man direkt tänker på – ett av de främsta är Zucchero. Den norditalienska sångaren/musikern är en gigant i sitt hemland, men även långt utanför pasta- och pizzalandets gränser. Från 70-talet fram till idag har Zucchero varit konstant aktuell – och då pratar vi inte bara om världshiten ”Senza Una Donna”. I höst kommer stjärnan till Sverige för konserter på bl.a. KB i Malmö den 1 september och Lorensbergsteatern i Göteborg den 2 september.

Få saker känns så genuint italienska som Zucchero. Det kanske också är en del av hemligheten bakom flera stora världsturnéer, enorma hits och samarbeten med artister som Sting, Elton John, Luciano Pavarotti, Eric Clapton, BB King, Miles Davis, Andrea Bocelli och många fler.

Grunden för Zucchero sattes redan som 12-åring då han fick höra ”(Sittin’ on) The Dock of the Bay” med Otis Redding. Det blev startskottet för en fantastisk resa som för Zuccheros del har vandrat mellan soul, traditionell R&B, blues, rock, funk och pop. ”Senza Una Donna” blev en världshit 1991 när Zucchero teamade ihop sig med Paul Young för en duett som än idag står sig som en superhit – världen över.

Med senaste albumet ”Black Cat” är Zucchero nu mer aktuell än någonsin. På albumet har han bland annat jobbat med Bono, Mark Knopfler och Elvis Costello. Stora namn, men det säger också en del om hur stor Zucchero faktiskt är. Vi längtar nu till höstens konserter med en av Europas största stjärnor!

Datum:
1/9 – Malmö, KBBiljetter
2/9 – Göteborg, LorensbergsteaternBiljetter