Ikoniska The Jesus and Mary Chain till Göteborg i höst

Få band har varit så inflytelserika som The Jesus and Mary Chain och nu är det äntligen klart – i höst gästar de skotska indielegendarerna Göteborg och i ryggen har de sitt första album på nitton år, det hyllade “Damage and Joy”, likväl som en diskografi som är få förunnat. Den 6 oktober står de på svensk scen för första gången sen återföreningen när de gästar Trädgår’n i Göteborg. En av konserthöstens absoluta höjdpunkter!

Biljetterna släpps måndag den 24 april kl 10.00 via Kulturbolaget.se!

Med influenser från bland andra The Stooges, Ramones, Einstürzende Neubaten och The Shangri-Las bildade bröderna Jim och William Reid vad som skulle bli en av åttio- och nittiotalens mest hyllade akter i East Kilbride 1983. Med debuten “Psychocandy” etablerade de sig omedelbart och albumet nämns regelbundet som bland de starkaste debutsläppen genom tiderna, med en kreativitet och ombytlighet som har kommit att följa bröderna genom karriären.

Det går inte att överskatta hur mycket The Jesus and Mary Chain har betytt för alternativ musik genom åren – både genom de otaliga band de influerat med sitt karakteristiska sound, men även då deras tidiga framgång lade grunden för Alan McGees skivbolag Creation Records, som kom att ge världen band som My Bloody Valentine, Oasis och Super Furry Animals.

Efter att till slut ha splittrats 1998 slöt bröderna Reid åter fred 2007 och återförenades på Coachella samma år. Men det är först nu, 10 år senare, som de bjuder på ny musik i form av “Damage and Joy” som spelades in med producenten Youth och släpptes tidigare i år till hyllningar världen över.