Henrik Berggren intar KB i vinter!

Henrik Berggrens återkomst med sommarens turné kan bara beskrivas som en triumf. I höst följer artisten få trodde någonsin skulle komma tillbaka upp succén med en turné som för honom till Malmö för en spelning på KB den 8 december. Biljetter släpps fredag 25/8 kl. 10:00!

Som ett av Sveriges genom tiderna mest älskade band har Broder Daniels musik en speciell plats i musikälskares hjärtan. Under sin brokiga karriär har det ofta varit i sin frånvaro som bandets popularitet och mytstatus vuxit. När de oväntat fick sitt genombrott för den stora publiken via omvägen på soundtracket till Fucking Åmål, när de efter år i exil släppte sista skivan och möttes av en mycket större publik än den de lämnat eller nu när legenden sedan avskedet bara vuxit och vuxit.

Nio år sedan Broder Daniel tog farväl med en känsloladdad konsert på Way Out West och 14 år sedan det senaste albumet, Cruel Town, släppte 2 mars Henrik Berggren utan förvarning sin första singel som soloartist. Efter år av spekulationer och saknad var han tillbaka!

5 maj kom albumet Wolf’s Heart. Albumet möttes med idel lovord i pressen och gick direkt in på en tredjeplats på albumlistan. Under våren och sommaren gick även singeln Wild Child varm från radioapparaterna. Sommarturnén som följde albumsläppet kan bara beskrivas som en succé. En triumferande återkomst och en vacker återförening mellan Berggren och hans stora skara följare!

Men Henrik Berggren är långt ifrån klar. Under hösten beger han sig återigen ut på turné, den här gången inomhus i lokaler som fullt ut kan ta vara på dramatiken i hans musik. När han besöker Malmö den 8 december känns det då självklart att det är KB som får agera värd för denna levande legend!