Danska storheter Nephew klara för Sverige-exklusiv klubbspelning på KB

Ett av Danmarks allra största rockband är tillbaka efter några års uppehåll och ser nu fram emot att besöka svensk mark i sommar för en exklusiv spelning på KB i Malmö den 9 juni! Förvänta dig en fantastisk konsertupplevelse med den extraordinära energi som gjort dem till ett av Danmarks mest älskade liveband. Spelningen är en del av en mindre klubbturné utanför Danmark som blir bandets första framträdanden på livescenen sedan 2014.

Angående Nephews återförening säger bandets frontman Simon Kvanm att ”vi kunde inte hjälpa det”. Han fortsätter; ”Nephew är som en familj, både internt och i relation till vår publik. Vi har alla varit isär och upplevt nya saker, men nu saknar vi varandra och vi ser fram emot att få festa loss med familjen igen”.

Bandet, som grundades i Aarhus 1996, fick sitt genombrott under 2004 i samband med deras andra album “USADSB”. Sedan dess har de sålt över en halv miljon skivor och vunnit flera priser för sin musik.

Nephew, som nu har nått stjärnstatus i Danmark, kommer 2018 spelar bl.a. på en utsåld Royal Arena i Köpenhamn och Roskildes Orange Stage. Räkna med kraftfulla och hitfyllda shower som även lämnar utrymme för ny musik. Bandet är just nu i studion och jobbar på nytt material.

Gitarristen Kristian Riis förklarar; “Just nu träffas vi bara och spelar tillsammans och det blir en hel del galen musikalisk energi. Vi vill göra vad vi alltid velat göra – spela melankolisk electro-rock som passar att sjunga med i.”