Billy Bragg klar för KB-besök i sommar

Med gitarren som främsta vapen basunerar Billy Bragg ut arga protestlåtar och ömma kärleksförklaringar om vartannat. I sommar beger han sig mot Sverige och återvänder till Malmö. Missa inte när denna ikon intar scenen på KB den 25 augusti!

Biljetterna släpps på måndag den 27 mars kl 10.00.

Tre dagar, 7 liveinspelade spår, en röst och en elgitarr – det var allt som behövdes för att Billy Braggs resa till att bli Storbritanniens främsta politiska singer/songwriter skulle rivstarta. Det numera klassikerstämplade minialbumet ”Life’s a Riot with Spy vs Spy” släpptes 1983 och sedan dess har Billy utmanat samhället gång på gång med sin musik. Billy Bragg var den gamla skolans protestsångare i en modern och kompromisslös skrud – en roll som han i högsta grad fortfarande håller vid. På sina 11 studioalbum har Bragg fortsatt att vägra vara tyst och behandla ämnen som andra drar sig för att ta i, samtidigt som han har levererat högklassig folk och punk i en salig blandning.

Utöver sina egna album har Bragg också gjort två sönderhyllade album tillsammans med det amerikanska folkrockbandet Wilco. I mars förra året återförenades Bragg med vännen tillika kollaboratören Joe Henry för att återkoppla med den amerikanska järnvägstraditionens mytiska musikkultur. Tillsammans åkte de ut på en fyra dagar lång resa från Chicago till Los Angeles, och spelade in musik i vänthallar och på perronger. Ett mer autentiskt och rått album än ”Shine a Light” får du leta efter.

Billy Bragg fortsätter att återuppfinna sig själv gång på gång, samtidigt som den innersta essensen i musiken fortsätter att vara densamma. Detta är en artist vars relevans bara blir mer påtaglig för varje år som går, och att kalla honom för ikon vore kort sagt en underdrift. I sommar är det åter dags att hälsa Billy Bragg välkommen till Malmö och KB. Den här gången kommer han helt själv – precis som det en gång började.