Albumaktuella Ron Sexsmith till Göteborg och Malmö i sommar!

Kanadas främsta singer-songwriter Ron Sexsmith beger sig ut på turné som inkluderar stopp i Göteborg den 7 juni och Malmö den 8 juni! Biljetterna släpps i detta nu.

Ron Sexsmiths status som en av sin generations främsta singer-songwriters har aldrig ifrågasatts – och det med all rätt. Sedan debuten för över 20 år sedan har Sexsmith blivit hyllad, älskad och uppskattad av såväl musikindustrin som av fans världen över. Hans hyllade musik rör sig i gränslandet mellan indie, pop och folk, och bjuder på en rad intressanta samarbeten: Daniel Lanois, Mitchell Froom, Tchad Blake, Ray Kennedy, Martin Terefe, Bob Rock, Jim Scott m.fl. Kanadensaren har också fått en oväntat stor fanskara bland riktigt stora artistnamn såsom Elvis Costello, Elton John, Paul McCartney, Feist och Steve Earle – där många av dem gjort covers på Sexsmiths låtar. Med all den erfarenheten är det inte konstigt att Ron Sexsmith lärt sig ett och annat om hur man gör ett album.

Precis som en av sina största inspirationskällor Ray Davies är Sexsmith en unik låtskrivare som gång på gång lyckas extrahera livets djupare betydelse – även från de mest vardagliga aspekterna, och alltid på ett inspirerande sätt. På det nysläppta albumet The Last Rider, som blev soloalbum nummer 13 i ordningen, får lyssnaren uppleva kärlek som är både romantisk och bitterljuv, upplyftande och humoristiskt. I samband med albumsläppet beger sig Sexsmith ut på turné och vi ser fram emot att få välkomna detta stjärnskott tillbaka till Sverige!

Datum:
7/6 – Göteborg, PustervikBiljetter
8/6 – Malmö, KBBiljetter