Lloyd Cole gör solokonserter med det bästa från hans karriär 1983-1996

I mars får Malmö och Göteborg finbesök av singer-songwritern Lloyd Cole. För att fira släppet av sin nyligen utgivna antologi, kommer Cole att framföra låtar exklusivt från den klassiska perioden 1983-1996. Det är med stor glädje vi har äran att välkomna den levande legenden till Stenhammarsalen den 2 mars och Palladium den 7 mars. Biljetterna släpps på fredag den 30 september kl. 10.00.

Lloyd Cole var en av de mest spännande artisterna som växte fram ur postpunkens första inkarnation. Debuterade gjorde han tillsammans med det numera kultförklarade bandet The Commotions och albumet ”Rattlesnakes”, som än idag ses som ett av erans absolut främsta giv. Nyligen har Cole börjat blicka tillbaka, och förra året gavs den retrospektiva samlingen ”Lloyd Cole and the Commotions Collected Recordings 1983-1989” ut med ett löfte om att ytterligare en skulle landa inom kort. Det är även med blicken bakåt som han numera tar sig an sina livespelningar, som enbart kommer att fokusera på äldre material.

Ironiskt nog inledde Cole sin solokarriär med låten ”Don’t Look Back”, vilket är precis det han nu väljer att göra – se tillbaka på sin framgångsrika karriär. Efter år av eget skapande väljer Cole nu att summera det han åstadkommit hittills, vilket är en hel del. Detta kommer även vara fokus för den kommande turnén vars setlist enbart kommer att bestå av material släppt mellan 1983–1996, vilket även är tidsspannet för de två antologierna som ges ut. Sedvanligen kommer konserterna vara skolexempel i hur intima spelningar genomförs, och hamna någonstans i gränslandet mellan konsert och gripande samtal. Detta kommer med allra största säkerhet naglas fast bland nästa års vackraste och trivsammaste ögonblick. Var så säkra.

Datum:
2/3 – Göteborg, StenhammarsalenKÖP BILJETT
7/3 – Malmö, PalladiumKÖP BILJETT