Lee Fields & The Expressions till Skandinavien i vinter

Med en karriär som spänner nästan fem decennier visar den amerikanska soulsångaren Lee Fields inget tecken på att sakta ner. Tillsammans med det hyllade bandet The Expressions fortsätter han att utveckla och förfina ett sound som är både tidlöst och nytt. I slutet av januari kommer Lee Fields & The Expressions till både Stockholm och Köpenhamn för att bjuda på nutidens bästa old school soul. Biljetterna finns ute till försäljning nu!

Det finns få soulmusiker aktiva idag som var med och släppte musik redan 1969, men Lee Fields är en sådan. Sedan 60-talet har sångaren från North Carolina fått ihop en imponerande skattkista av låtar och turnerat med legender som Kool and the Gang, O.V. Wright och Darrell Banks. Med en katalog bestående av allt från James Brown-aktig funk till lo-fi blues till modern Southern soul till samarbeten med den franska DJ:n/producenten Martin Solveig, har Fields verkligen gjort det mesta.

Ändå är det de senaste albumen ”Emma Jean” (2014) och ”Faithful Man” (2012) som släpptes via den Brooklyn-baserade etiketten Truth & Soul som kanske är hans bästa verk hittills. De för samman vitalitet och nostalgia utan att det blir nostalgiskt. Eller som musikskribenten och DJ:n Oliver Wang har sagt; ”In a curious case of musical evolution, the older Fields becomes, the closer he gets to perfecting the sound of soul that he grew up with as a young man.” Vi kan inget annat än att hålla med.

Datum:
28/1 – Stockholm, Göta KällareBILJETTER
29/1 – Köpenhamn, VEGABILJETTER

september 22, 2016