Johnossi är tillbaka med ny musik – besöker KB i vår

Efter tre och ett halvt år sedan senaste albumreleasen är nu rockduon Johnossi tillbaka starkare än någonsin. Nya singeln ”Air Is Free” släpps idag och i vår åker bandet på turné med stopp på KB i Malmö den 23 mars! Biljetterna släpps på måndag den 10 oktober kl. 10.00 via Kulturbolaget.se.

I över ett decennium har Johnossi lockat fans att förlora sig i sitt musikaliska universum. Ett band som vägrar stå still. I nya bombastiska singeln ”Air Is Free” har man fortfarande basen i gitarr och trummor men expanderar sitt sound med bland annat blåsinstrument, kvinnlig kör och en modern produktion.

Kompisarna i svenska producent-teamet Astma & Rocwell (även med i bandet NONONO) delade Johnossis vision och satte sig i producentstolarna. Fullt medvetna om att de aldrig tidigare producerat ett rockband var de fast beslutna om att behålla bandets musikaliska kärna, men klä den i en ny modern ljudkostym.

Nya singeln ”Air Is Free” dundrar fram med en ljudbild i arenastorlek och är första smakprovet och startskottet för vad som komma skall längre fram i höst. Johnossi släpper en EP den 8 november med ”Air Is Free” som titelspår. Bandets femte album släpps sen i början av 2017.

Johnossi har efter massivt turnerande jorden runt det senaste decenniet mutat in sig som ett av de allra bästa livebanden. I mars – april 2017 tar dom sin högexplosiva show ut på vägarna igen. Missa inte när de nu åter intar scenen på KB!