Convivium och Skeleton Birth klara som support till Raubtier

Nu är det klart att Raubtier får sällskap av både Convivium och Skeleton Birth när de besöker Malmö och Göteborg i mars!

CONVIVIUM
Från Dalarnas djupa skogar kommer Convivium – vinnarna av Wacken Metal Battle 2014 med ett fräscht sound som är både aggressivt och melodiskt. En låt kan gå från ett stenhårt, mosh-inspirerande riff till en refräng du bara måste sjunga med i, vidare till ett vilt solo och ett breakdown tyngre än bly. Allt detta utan att känslan för musikalitet och sammanhang går förlorad.

Med de tre EP:arna ”Enmity”, ”Rise to Remain” och ”Staring into Black” bakom sig skriver Convivium nu material för en fullängdare, som planeras att släppas 2017. Denna platta kommer visa ett mer fokuserat band som verkligen funnit sin plats inom modern metal.

SKELETON BIRTH
Efter att ha återvänt från militärtjänst i Afghanistan 2009 bildade Morgan Frööjd (gitarr och sång) ihop med Erik Forsgren (trummor), Ulf Johansson (gitarr) och Jan Lindberg (bas) bandet Skeleton Birth. Alla med samma behov att spela snabbt och tung in-your-face-metal. Morgans erfarenheter från Afghanistan inspirerade i hög grad till musik och texter.

År 2012 var helt tillägnad liveframträdanden runt norra Sverige. I början av 2013 gick bandet in ​​i studion för att spela in sin första skiva, ”War Diary”, som beskriver både faktiska situationer som tankar och reflexioner från en soldat vid fronten. Skivan är mixad och mastrad av JOCKE SKOG från CLAWFINGER. Hulkoff från Raubtier och Simon Johansson från Wolf har lagt varsitt solo på låten ”War Will Always Prevail”.

Datum:
11/3 – KB, Malmö KB
25/3 – Trädgår’n, Göteborg