Tre nya namn till West Coast Riot Indoors

Nu river vi av denna tunga novembervecka med att släppa The Ghost Inside, Riwen och Psykofant till West Coast Riot Indoors!

Metalcorebandet The Ghost Inside från Los Angeles släpper sitt fjärde album Dear Youth 17 november. Influerade av en äldre generation band som Throwdown, Killswitch Engage och Bleeding Trough skapar de ett eget modernt sound med djupt personliga texter såväl som språngande gitarriff och perfekta melodier. Det kommer att bli en explosion utan dess like på West Coast Riot Indoors!

Riwen gör musik som är enkel, rå och snabb, eller med ett ord – hardcore. Initiativtagaren och gitarristen Johannes Persson har genom åren gjort sig ett respekterat namn genom Cult Of Luna och Khoma, sångaren Fredrik Lindqvist och trummisen Christian Augustin känns igen från Totalt Jävla Mörker. Tillsammans med Marita på gitarr och Christoffer (DS-13) på bas skräddarsyr de sin musik för mosh. Albumet ”The Cold” släpptes i augusti och de är nu redo att stöka på West Coast Riot Indoors.

Psykofant är ett punkband från Stockholm anno 2014. Sex, ångest, parkhäng, bakfylla, tristess, popkultur, existentiell kris, Tinder, strukturell rasism, folkpartister och ostbågar ingår i den skara ämnen och frågor Psykofant söker klarhet och svar på. Lyssna på debut-EPn ”Hinsides” som släpptes i september i år, med hitlåten ”Shorelinevänstern”.

West Coast Riot Indoors äger rum lördag den 27 februari på Trädgår’n i Göteborg. Det blir en fullspäckad dag och natt med tre scener, aktiviteter, DJ’s, efterfest och flera överraskningar. Biljetterna finns ute till försäljning via westcoastriot.se och biljettforum.se.

Redan klara artister:
Refused
Lydia Lunch Retrovirus
Strebers
Matriarkatet
Räfven